Več kot 40,000 nameščenih naprav

Prijava v sistem WebEye:

Mjerenje goriva

WebEye je najučinkovitija pomoć u mjerenju potrošnje i prosječna potrošnja goriva.

Jedan od najvažnijih čimbenika u transportu je mjerenje potrošnje goriva, jer je to jedan od najznačajnijih fiksnih troškova koji se mora ugraditi u prijevoz, a prijevoznik mora biti u stanju racionalizirati troškove kako bi usluga postala isplativa.

WebEye je već 2003. posjedovao tehnologiju koja je omogućavala on-line mjerenje goriva. Kod mjerenja potrošnje koristimo dva pristupa, prije svega mjerenje razine goriva, a s druge strane, izračunom prosječne potrošnje goriva pomažemo našim korisnicima da postignu cjenovno isplativo upravljanje.

fuel_piktogramm

WebEye nudi četiri opcije vezano uz mjerenja goriva. Jedno od najjednostavnijih i najbržih rješenja je izvedivo s tvorničkim mjeračima goriva, ali njegov nedostatak je da tehnički uvjeti tvornički instaliranih mjerača razine goriva mogu utjecati na trženu preciznost. Sonda za gorivo je jedno od najučinkovitijih i dovoljno točno sredstvo u pogledu mjerenja goriva, koje pruža pravu vrijednost (stanje) nakon odgovarajuće prilagodbe. Obzirom da je neovisna od tvorničkih instrumenata u vozilu, bilo kakav kvar na vozilu ne ne utječe na njezin rad. Treća opcija koju predlažemo je prikupljanje podataka s putnog računala vozila (poznat kao CAN – BUS). Osim brojnih korisnih dodatnih informacija može se dobiti podatak o trenutnoj razini goriva i prosječnoj potrošnji goriva. Ovo rješenje je izvedivo kod vozila sa CAN – BUS-om.

Među rješenjima za mjerenja goriva neophodno je spomenuti mjerenje protoka, koji se koristi u slučajevima kada treba mjeriti količinu goriva. To jenajprecizniji mjerni uređaj u pogledu mjerenja goriva. Mjerač protoka je rješenje za određene vrste strojeva sa značajnom potrošnjom goriva i stoga se zahtjeva najtočnije mjerenje jer samo mala razlika može značiti značajnu novčanu razliku. Na primjer, takva vozila su strojevi za rudarstvo i održavanje cesta te određeni građevinski strojevi. U nekim slučajevima, spremnik goriva ima nepravilni oblik što uporabu sonde čini nemogućim. Stoga je u tim slučajevima mjerenje protoka goriva najpouzdanije na način da se mjeri prosječna potrošnja energije.